Door Tessa op 07/12/2021

5 tools die jij kan inzetten voor het opbouwen van krachtige relaties

De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je relaties. Of we het nu hebben over relaties binnen je privéleven of een zakelijke relatie.

Een succesvolle business is gebaseerd op sterke relaties. Een succesvolle en langdurige relatie is gebaseerd op integriteit. Magisch denken dat een goede relatie vanzelf gaat is onzin, en dat weten wij diep van binnen allemaal. Je zal er dag in dag uit aandacht om moeten en blijven geven. Wacht vooral niet op een ander. De macht die jij nu in handen hebt is verantwoordelijkheid pakken. De verantwoordelijkheid om een eigen krachtige, succesvolle netwerk om je heen te bouwen. Niet alleen met je compagnons, zakenrelaties en je team. Ook met je partner, familie en andere mensen waar jij voor kiest je mee te omringen. Maar hoe doen wij dat dan?

Wat ik veel opmerk is dat veel vrouwen uitdagingen hebben met duurzame relaties. Dit geldt zowel op privé als zakelijk vlak. Dit is de reden waarom ik hierin wil bijdragen aan de hand van mijn blog. Ik hoop je een nieuwe manier te laten zien.

Wees er wel van bewust, het zijn niet je intenties die iets doen voor mensen. Wat er wel toe doet is wat je daadwerkelijk doet.

Lees mijn blog niet met de intentie over het ontvangen van nieuwe informatie. Doe ook daadwerkelijk wat met de gegeven tools.

Have fun! 🙂

1: Echte acceptatie

Accepteren voor wie hij/zij is, in jouw ogen, is het aller makkelijkste. De persoon zegt aardige dingen, doet ook wat jij doet en is het eens met de keuzes die jij op dat moment maakt. Er is geen spanning, irritatie of discussie over bepaalde beslissingen.

Maar accepteren voor wie hij/zij niet is, is bij heel veel mensen niet vanzelfsprekend.

De persoon die het niet eens is met jouw mening. Hij/zij zegt niet wat je heel graag had willen horen. Of zijn/haar keuzes liggen niet in jouw straatje.

Het accepteren wat een ander belangrijk vind in het leven, ook al zijn het absoluut niet jouw keuzes. Daardoor creëer je sterke relaties.

Laat mij 1 tipje aan je meegeven hoe je een krachtige positie kan pakken. Wanneer jij en de persoon waar het omgaat het niet met elkaar eens zijn, doe dan het volgende. Vertel hardop : Laten wij het eens zijn met elkaar dat wij het niet eens zijn met elkaar. Vanuit hier ontstaat er weer ruimte en kun je door. Dit i.p.v eeuwig in een discussie te blijven zitten met alle gevolgen van dien.

2: Communicatie

In een krachtige relatie is er sprake van heldere communicatie oftewel communicatie. Wees eerlijk, ook al is de boodschap die je moet vertellen niet leuk. Mensen accepteren ( op den duur ) in de kern je oprechtheid.

Een sterke samenwerking komt vanuit initiatief tonen. Zet zelf de eerste stap, wacht niet totdat de ander eens zal beginnen. Echte leiders staan op en nemen het voortouw. Leun niet achterover en kijk altijd eerst naar jezelf. Hoe kan jij ervoor zorgen dat deze relatie werkt?

In een gesprek van 2 mensen zijn er 3 gesprekken gaande. Huh,3? Ja, 3 gesprekken! Het eerste gesprek is wat jij en de persoon samen hebben. Maar daarnaast zijn er nog 2 gesprekken gaande. Het gesprek wat jij met jezelf hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn wat je nog allemaal te doen hebt die dag. Wellicht heb je meningen over hoe de persoon tegenover je zit eruit ziet. Dit zijn allemaal gedachte wat je afhoud van het echte gesprek wat er gaande is. Het derde gesprek wat er gaande is speelt binnen de persoon waar jij mee in gesprek bent. Die heeft ook een gesprek met zichzelf over hoe koud het wel niet is, of hoe lang duurt dit gesprek nog.

Hoe kan jij er dus voor zorgen dat er focus blijft tijdens gesprekken. Nu ben jij ervan bewust dat gedachtes (vaak) afdwalen. Houd iedereen scherp. Check regelmatig in tijdens vergaderingen of bij je partner tijdens het diner. Stel vragen, vraag tussendoor of iedereen nog mee is. Spreek met power en communiceer duidelijk. Zo blijft iedereen mee in je verhaal. Pak zelf de leiderschap en zo creëer je krachtige communicatie. Iedereen kan spreken. Echt inchecken met aandacht en dat vast blijven houden, dat is voor de meeste mensen nog wel eens een uitdaging.

A team is not a group of people that work together.

A team is a group of people that trust each other.

3: Draag bij

Je hebt een commitment op de welzijn van een ander. Hoe kan ik bijdragen aan de ander en hoe kan ik loyaal zijn aan iemands grootheid?

Je bent er voor een ander ook al is de ander er niet voor jou.

Wat kan ik doen voor de ander in deze relatie ook als je wellicht boos bent op die persoon.

De ander uitnodigen om een groter spel te spelen doe je door niet mee te gaan in andermans bull shit. Meepraten over slecht alles gaat, is zo gedaan en als je het aan mij vraagt ook nog eens heel makkelijk. Hierbij hoef je zelf geen verantwoordelijkheid te pakken, hoe lekker is dat? Helpt het jou en een ander verder? Brengt het jou en de ander naar een volgend level? Je laat een ander en jezelf in cirkels draaien. Focus op wat je kunt geven, in plaats van wat je kunt nemen. Dat is de basis voor een krachtig leven. Dit is ook van toepassing op een organisatie die een blijvende impact achterlaat.

Iets bijdragen aan iemands leven doe je altijd zonder verwachtingen. Verwacht dan ook niet iets terug te krijgen.

Laat je eigen succes niet ten koste gaan van een ander. Hierdoor helpen we anderen niet te laten groeien. We zijn terughoudend is ons eigen leven en kunnen daardoor niks bijdragen in het leven van een ander. Als we een ander niet laten winnen, verliezen we zelf ook.

4: Kwaliteit leveren en service bieden

Je gaat een diep level van vertrouwen opbouwen met je partner of zakenrelaties. Dit start met kwaliteit en service bieden en vooral blijven bieden. Als jouw zakelijke relatie weken moet wachten op een antwoord is dat vervelend. Dan lever je een slechte service. Je zakenrelaties kunnen op den duur niet meer op je bouwen. Dit heeft als gevolg dat ze wellicht de samenwerking stoppen. Dit geldt ook voor relaties met klanten.

Service is snelheid en integriteit. Doen wat je gezegd hebt te doen in de afgesproken tijd.

Klinkt logisch en herkenbaar toch? Toch is dit niet vanzelfsprekend. Het nakomen van afspraken gebeurd toch minder dan je zou denken!

Red je bepaalde deadlines niet? Pak je verantwoordelijk en voer de gesprekken die ervoor nodig zijn!

Kwaliteit leveren is ook eerlijke feedback durven geven. Als er iets schuurt en je zegt er niks van blijft het schuren. Mensen komen pas in actie als je vertelt wat er schuurt. Zo voorkom je irritaties.

5: Spreek je waardering hardop uit.

Complimenten geven is zo fijn, en zo leuk en vooral een compliment ontvangen, daar groei je als mens van, toch? We zien alleen onze buitenkant, maar alles gebeurt van binnen. Mensen besteden aandacht aan wat niet werkt

Moedig respect aan, en ook zelfrespect hoort onder dat kopje. Waarom zou je wachten op een complimentje van een ander? We wachten vaak tot iemand iets liefs doet, maar lief zijn voor jezelf kan nu beginnen!

We leven in een wereld waar en-en kan! Jij kunt succesvol zijn en een ander ook. Sterker nog, je zit samen met je relatie in het spel. Soms heb je alleen nog een goede manier nodig hoe je dit bereikt. Wees in staat om je relatie credits te geven. Wees niet bang om een ander te laten winnen. Als je geliefde wint, win jij ook, en andersom. Wel als je in een krachtige relatie zit. Geef de ruimte om de ander te laten zien dat je blij bent met diegene. Spreek je waardering uit en je laat de ander hiermee groeien. Geloof mij, door complimenten uit te delen, voel je zelf enorm veel power. Uit dat het een betekenisvolle relatie is.

Oprechte relaties, oprechte teams, oprechte liefde, oprechte vriendschappen brengen je vooruit!!

Heb je hulp nodig om deze tools in de praktijk te kunnen toepassen? Neem dan contact op en dan gaan we er samen aan werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs

Leading Women

Volg mij op:

Copyright 2021 © Choose

Powered by MediaBrix

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram